Valve ukida VR podršku za macOS

Valve je odlučio da ugasi podršku za macOS za svoju platformu za virtuelnu realnost. To je objavljeno na kompanijskom SteamVR forumu, gde je napisano da „SteamVR neće više podržavati macOS, i da će se razvojni tim fokusirati isključivo na Windows i Linux operativne sisteme“.

PCPress.rs Image

Apple je u partnerstvo sa Valve-om ušao 2017. godine kada je predstavio svoju „Metal for VR“ platformu. Istovremeno Valve je počeo da promoviše VR kao zasebnu platformu i tada je radio sa HTC-om na njihovom Vive sistemu. Sada, 2020. godine, Valve poseduje sopstvenu high-end VR kacigu i upravo je predstavio dugo očekivanu VR igru „Half Life: Alyx“.

Razlog zašto se Valve odlučio na ovaj potez je logičan. Naime, gotovo ni jedna igra na njihovoj platformi nije napravljena za Mac računare, a pored toga čak ni najbolji MacBook Pro računari ne uspevaju da obezbede minimalne specifikacije za Oculus i SteamVR. Kao dodatni razlog može da se navede i činjenica da je samo 4 procenta korisnika (gejmera) pristupa njihovoj gaming platformi sa macOS računara.

Pročitajte i:  Šta je zapravo Apple Intelligence?

Ovo može da bude prilično nezgodan „udarac“ za Apple. Za kompaniju koja agresivno promoviše svoje računare i koja ih predstavlja kao superiorne u odnosu na konkurenciju, ne zvuči lepo kada glavna gaming platforma odluči da ona nije vredna truda.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,