Amazon će potrošiti 4 milijarde dolara zbog epidemije

Iz kompanije Amazon stižu nove predikcije koje se tiču njihove potrošnje tokom epidemije Korona virusa. Njihov predviđeni profit tokom drugog kvartala ove godine iznosi oko 4 milijarde dolara, taman onoliko, koliko će potrošiti tokom globalne pandemije izazvane virusom COVID-19. Jeff Bezos je napisao kako je ovaj novac namenjen samo za zaštitnu opremu za radnike, čišćenje prostora, kao i za nadnice ljudi koji su plaćeni po satu.

amazon troši 4 milijarde

Velika ulaganja u laboratoriju za COVID-19

Osim već određenih troškova, tu su i oni koji su rezervisani za igradnju laboratorije za COVID-19, u kojoj će se testirati radnici Amazona, i gde će se pratiti njihovo zdravlje. Amazon se tokom poslednjih mesec dana našao na meti kritičara koji su optuživali kompaniju da ne vodi računa o svojim zaposlenima, da se veliki broj radnika u njihovim magacinima razboleo od pomenutog virusa, a tu je i otpuštanje radnika koje je usledilo nakon javnog iznošenja optužbi.

I dok se kriza nastavlja, a Amazon s vremena na vreme reaguje kako bi smirio zaposlene i svoje kritičare, ova kompanija se teško nosi sa krizom. Međutim, u nikad većoj količini online porudžbina, neto prodaja ove firme iznosila je 75,5 milijardi dolara u poslednjem kvartalu, šta nadmašuje predikcije. Pored velike zarade, ali i otežanog funkcionisanja, Amazon se suočava i sa nedostatkom radnika koji bi mogli da odgovore na sve narudžbine.

Pročitajte i:  Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,