Velika Britanija objavila velike planove za regulisanje kripto tržišta

Vlada Velike Britanije ima detaljne planove za regulisanje kripto industrije, sa predlozima o jačim pravilima za platforme za trgovanje, kripto pozajmljivanje, nova izdavanja tokena i još mnogo toga. Cilj je, kako se navodi, da se zaštite potrošači i kompanije.

Velika Britanija objavila velike planove za regulisanje kripto tržišta

Cilj novog predloga poboljšanje zaštite potrošača

Prošle godine je zabeležen pad FTX-a, Celsius-a i drugih kripto berzi, zajedno sa divljim fluktuacijama cena Bitcoin-a, Ethereum-a i drugih kriptovaluta. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva planira da ojača pravila o radu firmi za trgovinu kriptovalutama kao što je FTX, zajedno sa drugim finansijskim posrednicima. Primarni cilj je da se poboljša zaštita potrošača. Kao deo toga, predlaže se stvaranje pravila koja sprečavaju pranje novca i druge ilegalne šeme. Takođe, Velika Britanija planira da ojača zakone oko pozajmljivanja kriptovaluta.

U januaru 2022, vlada Ujedinjenog Kraljevstva obećala je suzbijanje obmanjujućih kripto oglasa, ali to sada izgleda čudno s obzirom na burnu godinu koja je usledila. U to vreme, vlada je procenila da oko 2,3 miliona ljudi u zemlji poseduje kriptoaktivu. Predlog vlade ima prvobitnu nameru da se promovišu inovacije, poboljša zaštita potrošača i osigura da se promocije kriptoaktive mogu održavati prema ekvivalentnim standardima kao promocije proizvoda finansijskih usluga sa sličnim profilima rizika.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,