Data centri 2024

Velika Britanija odobrila Crypto.com

Platforma za kriptovalute sa sedištem u Singapuru, Crypto.com registrovala se kod britanskog regulatora za finansijske usluge, navodi se u saopštenju kompanije.

PCPress.rs Image

Ulaganje u kriptovalute

Pridruživanje registru Uprave za finansijsko ponašanje (FCA) znači da Crypto.com ima odobrenje da nudi usluge i proizvode kripto imovine klijentima u Velikoj Britaniji u skladu sa pravilima protiv pranja novca i finansiranja „terorizma“.

Velika Britanija je „strateški važno tržište za nas“, rekao je izvršni direktor kompanije Kris Marszalek. On je naveo da usvajanje kriptovaluta dovodi do toga da Britanija postane centar za kripto imovinu.

Dok se vlasti širom sveta bore oko toga kako da regulišu kripto sektor, firme se utrkuju da se registruju kod finansijskih nadzornih organa. Kriptovalute nisu regulisane u Velikoj Britaniji i ne postoji nadoknada za potrošače koji izgube svoju digitalnu imovinu.

FCA se ranije suočila sa negativnom reakcijom u kripto sektoru nakon što je odbila prijave za registraciju mnogih kripto kompanija. Prošlog meseca nadzorni organ je rekao da će uvek „zaštititi potrošača“ kada je reč o kriptovalutama.

Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji

Više od bilion dolara izbrisano je sa globalne tržišne kapitalizacije kriptovaluta do sada u 2022. godini prema podacima CoinGecko-a. To se dogodilo nakon što su glavne centralne banke podigle kamatne stope, što je navelo investitore da odustanu od rizične kupovine.

Crypto.com, ima oko 50 miliona klijenata širom sveta. Kompanija se skoro registrovala u Italiji a zatim i u Južnoj Koreji prošle nedelje.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,