Velika Britanija polako prihvata kriptovalute

Velika Britanija će podržati kriptovalute i digitalne tokene. Kancelar finansija Rishi Sunak najavio je da će Kraljevska kovnica novca izdati zvanični NFT ovog leta. Ekonomski sekretar John Glen je označio token kao simbol „pristupa koji je okrenut budućnosti“ koji zemlja ima prema kripto tehnologijama.

PCPress.rs Image

Prilika za napredovanje?

NFT dolazi kao deo velikog napora da se podrži finansijska tehnologija, a posebno kripto. Vlada Velike Britanije ima za cilj da stvori „dinamičan regulatorni pejzaž“ koji podržava takvu tehnologiju, kaže Glen.

Ovako isplaniran zakon koji će svrstati kriptovalute u platnu infrastrukturu zemlje, razmatraće pravni status decentralizovanih autonomnih organizacija (DAO) i postoji nada da će ukloniti „destimulacije“ za investicione fondove koji uključuju kriptovalute.

Uprava za finansijsko ponašanje već eksperimentiše kroz regulatorni bezbedonosni mehanizam i planira svoj prvi u nizu „kripto-sprintova“ već ovog maja. Vlada takođe formira grupu za angažovanje kriptoaktive koja uključuje predstavnike FCA i Engleske banke. Ovi predstavnici će imati čak osam sastanaka godišnje.

Glen je bio svestan zabrinutosti oko kriptovaluta, kao što je potencijal za prevare, krijumčarenje i šteta po životnu sredinu. Međutim, on je NFT i slične projekte prikazao kao priliku za napredovanje ako kripto uzleti.

NFT neće oduševiti kritičare koji misle da tokeni stvaraju veštačku oskudicu, povećavaju emisije ili na drugi način troše resurse. Međutim, to će signalizirati spremnost vlade Velike Britanije da se udvara kripto industriji. Velikoj Britaniji je očigledno rano da stvori svoju reputaciju finansijskog centra u digitalnom carstvu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB