Velike tehnološke kompanije formirale Ransomware Task Force

Ransomware napadi su poslednjih godina izazvali ozbiljne probleme velikom broju kompanija. Na meti su bile Vladine agencije i javne ustanove, tehnološke i druge kompanije, ali i zdravstvene ustanove i škole. Stavljanje u fokus ove vrste napada nije moglo da prođe neopaženo, pa su Microsoft, McAfee i još 17 drugih tehnoloških i bezbednosnih kompanija, kao i neprofitnih organizacija, formirale Ransomware Task Force.

ransomware task force

Ujedinjeni protiv ransomware-a

Žrtve ransomware napada do sada su često tražile stručnu pomoć sa strane, ali nezavisni stručnjaci su davali različite savete i rešenja. Kreiranjem Task Force-a, članice planiraju da standardizuju reakcije i rešenja, koji će biti dobijeni industrijskim konsenzusom. To znači da ćemo u budućnosti dobiti standardizovan set instrukcija kako da se ponašaju žrtve ransomware napada, kao i kako da što bezbolnije oporave svoje poslovanje nakon toga.

Prvi cilj ove grupe je da identifikuje propuste u dosadašnjim pristupima problemu, kao i da nakon toga naprave plan kada bi se neke konkretne akcije mogle desiti na tom nivou.

Više detalja o Ransomware Task Force-u biće poznato početkom sledeće godine. Tada će se objaviti i puna lista članica, kao i ko će voditi ovu grupu, a u januaru će biti lansiran i web sajt.

Pročitajte i:  Microsoft je kažnjen sa 242 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari: