BIZIT plus

Novogodišnja akcija kao vetar u leđa online poslovanju

Jedan od većih izazova sa kojima se susreću mladi, a i oni malo stariji, koji žele da pokrenu posao, je nedostatak sredstava. U takvoj situaciji, bar kada je online poslovanje u pitanju, mnogi se okreću besplatnim rešenjima, pa umesto sopstvenog sajta koriste Facebook stranicu, a umesto imejla sa vlastitim domenom – Gmail. Da li se takav potez isplati?

PCPress.rs Image

Pre nekoliko meseci smo upozorili da je nesigurno oslanjati se na Google servise, pre svega Gmail, za poslovne potrebe i da je samo pitanje vremena kada će opet biti u padu. Pokazalo se da nije trebalo dugo čekati. Novi raspad sistema se dogodio polovinom decembra i pokazao sve slabosti takvog pristupa. O prednostima posedovanja vlastitog sajta je mnogo puta pisano, pa nećemo ponavljati. Od nedavno pooštrena kontrola deviznih prihoda je takođe uticala da značajan broj frilensera pređe u preduzetnike, a kad je već tako, zašto ne iskoristiti priliku i proširiti poslovanje? Sajtom možete predstaviti svoj portfolio i tako lakše naći nove klijente.

Kako početak online poslovanja učiniti što bezbolnijim?

Pre svega, mora biti jasno da je online prisustvo investicija, a ne trošak, što ne znači da ne treba voditi računa koliko se ulaže. SuperHosting do kraja godine ima akciju koja omogućava da se do hostinga i .RS domena dođe uz popust od čak 70%. Popust važi za sve hosting pakete, a SuperHosting je poznat i po dobroj podršci za WordPress, koji možete i sami instalirati u nekoliko koraka. Ovakav popust je pravi vetar u leđa vašem online poslovanju, pa zaista nema ni jednog dobrog razloga da ne pokrenete svoj sajt.

PCPress.rs Image

Treba li, možda, ipak sačekati?

Vreme čekanja je prošlo. Čak i najveći optimisti ne predviđaju da će se u skorije vreme stvari vratiti „na staro“, a što više vremena prolazi, sve su manje šanse da će se to ikada desiti. Digitalna transformacija je u punom jeku, rad od kuće je mnogima postao rutina, a i đaci uče bez odlaska u školu. U centru svega toga je internet, a u centru interneta – sajtovi. Neka vaš sajt bude vaš novi centar poslovanja.

Facebook komentari: