ERP 2024

Verizon kupio BlueJeans, aplikaciju za video-konferencije

U vreme kada sve više ljudi radi od kuće, potrebni su dobri i pouzdani alati za komunikaciju između članova timova, kao i za druge poslovne sastanke. Aplikacije koje služe za video-konferencije su od početka ove godine doživele vrtoglavi rast. Na primer, Zoom je objavio da ima više od 200 miliona aktivnih korisnika dnevno, što je 20 puta više nego krajem prošle godine.

PCPress.rs Image

Akvizicijom do prednosti

Zato nije čudno da velike kompanije pokušavaju da iskoriste trenutak i da zauzmu svoje pozicije na tom tržištu. A najbrži način da se to postigne je akvizicija postojećih kompanija koje se bave tim poslom. Poslednji primer je Verizon koji je zatvorio finansijsku konstrukciju vezanu za kupovinu BlueJeans aplikacije za video-konferencije.

Finansijski detalji o kupovini nisu za sada poznati, ali je objavljeno da će se menadžment i zaposleni u BlueJeans-u priključiti Verizon-u, kao deo akvizicije. Verizon planira da ovu platformu integriše i u svoj wireless roadmap, tako što će iskoristiti prednosti 5G tehnologije (brzinu i nisku latenciju). Time će Verzon kroz BlueJeans ponuditi platformu koja će moći da se upotrebljava u telemedicini, učenju na daljinu i drugim specifičnim poljima. To bi već trebalo da bude dostupno klijentima već za nekoliko meseci.

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Izvor: Engadget

Facebook komentari: