Google Play dodaje Kids tab sa aplikacijama odobrenim od strane nastavnika

Budući da toliko dece ne dolazi u škole i provodi više vremena na svojim uređajima, Google želi da pomogne roditeljima da pronađu sadržaje prilagođene deci. Kompanija je juče počela da pušta nov Kids tab na Google Play-u sa aplikacijama „odobrenim od strane nastavnika“.

PCPress.rs Image

Svaka aplikacija se ocenjuje faktorima poput primerenost uzrasnom dobu, kvaliteta iskustva i obogaćivanja, a roditelji mogu brzo da pregledaju te ocene pre nego što ih preuzmu.

Google takođe uvodi značku „odobrenu od strane nastavnika“, tako da čak i ako pretražujete izvan Kids taba, moći ćete da pronađete aplikacije koje su nastavnici ocenili. Google sarađuje sa nastavnicima poslednjih nekoliko godina na stvaranju zabavnih i obrazovnih aplikacija, a konsultovao se sa stručnjacima za obrazovanje iz institucija poput Harvard’s Graduate School of Education i Georgetown University.

Za nekoliko meseci na internacionalnom nivou

„Verujemo učiteljima da će obogatiti našu decu dok su u školi i zahvalni smo što su podelili svoje znanje kako bi ocenili aplikacije koje deca koriste i kada nisu u školi“, napisao je Google u postu na blogu.

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Google pokreće Kids tab ranije nego što je planirano, rekavši da je dobio pozitivne povratne informacije i da bi mogao da bude posebno koristan sada. Google kaže da dodaje sadržaj što je brže moguće, ali u međuvremenu možda nećete videti neke svoje omiljene aplikacije. Kids tab počinje da se pojavljuje širom SAD-a tokom narednih nekoliko dana, a širiće se na internacionalnom nivou u narednim mesecima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: