BIZIT plus

Verizon sklopio partnerstvo sa proizvođačem AR hardvera Vuzix

Prošlo je nekoliko godina otkako se čulo za AR kompaniju Vuzix.

PCPress.rs Image

Očekivano je poboljšanje brzine i smanjenje kašnjenja sa dolaskom 5G mreže

Početkom 2019. izašla je sa svojim prvim parom pametnih naočara spremnih za potrošače. Nakon što je bilo relativno tiha u poslednje dve godine, sada je u partnerstvu sa Verizonom. Trenutno se ne zna mnogo detalja o saradnji – ono što su rekli je da planiraju da pronađu načine da komercijalizuju AR tehnologiju za upotrebu u sportskim i igračkim scenarijima, posebno onima koji uključuju potrebu za obukom. Partnerstvo će kombinovati Vuzixove nove pametne naočare Shield i mogućnosti Verizonove 5G mreže.

Teško je reći da li ćemo videti nešto značajno iz ovog sporazuma, ali nije iznenađenje videti da se Verizon više uključio u AR tehnologiju. Nosivi uređaji proširene, virtuelne i mešovite stvarnosti su dosledno pozicionirani kao jedan od primarnih korisnika poboljšanja brzine i smanjenja kašnjenja koje obećavaju 5G mreže. Isto tako, ne iznenađuje ni fokus na igrice i sport.

Neke od najranijih lokacija na kojima je Verizon imao 5G uslugu bile su na stadionima NFL-a. Oni su jedno od retkih mesta gde sija Verizonov mmWave, jer tamo ima dovoljno gustine da opravda izgradnju svih ćelija potrebnih za pokrivanje čak i male oblasti ultrabrzom 5G pokrivenošću.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: