Veštačka inteligencija stiže u Google Asistent

Google već radi na razvoju nove tehnologije za mobilne uređaje.

PCPress.rs Image

Veštačka inteligencija ima ogroman potencijal

Tekuća trka za proširenjem i integrisanjem generativne AI tehnologije stiže do digitalnih pomoćnika. Takav je slučaj sa Google-om. Kompanija radi na preuređenju svog Google Asistent-a koji će koristiti generativnu tehnologiju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji.

Potpredsednik Google Assistant-a, Peeyush Ranjan i direktor proizvoda, Duke Dukellis, naveli su svoje obrazloženje. „Kao tim, cilj nam je da obezbedimo korisnicima vrhunski kvalitet i važne proizvode kako bi zadovoljili njihove potrebe i očekivanja. Vidimo veliki potencijal generativne veštačke inteligencije za transformisanje života ljudi i ogromnu priliku za istraživanje nadograđenog Google Assistant-a koji se pokreće najnovijom LLM tehnologijom.”

Prema izveštajima, Google već radi na tome da integriše Google Assistant AI za mobilne uređaje. Još uvek, ne postoji tačan vremenski okvir kada će Google integrisati ovu tehnologiju u svoje pametne kućne uređaje ili kako će tačno nova ažuriranja izgledati. Kompanija bi mogla da koristi Bard, svog AI chatbot-a, da razgovara sa onima koji koriste Assistant-a ili proba nešto potpuno originalno.

Pročitajte i:  Meta - prave pametne AR naočare krajem 2024. godine

Aktivnosti i rad zaposlenih u Google-u, uvek imaju uticaj na unutrašnje promene u samoj kompaniji. Neke od promena su spajanje timova Surfaces i Services u jedan tim. Takođe, kompanija otpušta “manji” broj zaposlenih, ali još uvek nije otkrila tačan broj.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,