BIZIT plus

Video igre koje detektuju emocije igrača

Video igre često utiču na emocije igrača, pa je, na primer, mnogo onih koji tvrde da ih horor filmovi ne uznemiravaju kao igre strave i užasa. Pretpostavlja se da je tako zbog toga što se u igri više učestvuje nego u filmu, pa se emocije sa ekrana lako prenose u stvarni život.

PCPress.rs Image

Sve je više igara u kojima može da se izabere kraj, budući da igrač nailazi na raskrsnice i svojim izborom menja tok igre. Pored toga se u igre sve češće meša i veštačka inteligencija, ali i drugi elementi koji prate ponašanje igrača, pa se detektuju pokreti koje igrač pravi, broj otkucaja srca i drugi elementi koji odaju stanje korisnika. Ti elementi postaju sastavni deo igre, pa tok radnje u dobroj meri zavisi i od ponašanja igrača.

Skip a Beat

Podaci o igraču se prikupljaju preko pametnog telefona, a igrač je u obavezi da kažiprst drži na senzoru kamere. Tako se meri broj otkucaja srca, a dobijeni rezultati utiču na ono što se događa na ekranu.

Pročitajte i:  The Cub: Otkrijte video igru domaćeg studija Demagog

Mindlight

U ovoj igri je najveći neprijatelj igrača njegova anksioznost, a situacija se i ovde procenjuje na osnovu otkucaja srca. Što je igrač uplašeniji to se prostor u igri više zamračuje, sve dok potpuno ne utone u tamu.

Nevermind

Ovo je igra koja nudi upečatljivo horor iskustvo, a može da se igra sa i bez biometrijskog pomagala. Ukoliko igrač izabere Intelova RealSense kameru, njegovo se raspoloženje projektuje u igru, pa se, na primer, neka „normalna“ prostorija brzo pretvara u prostor iz noćnih mora.

Facebook komentari: