Video sadržaji: Kako je kuvanje spasilo 2020. godinu

Mnogi su još od početka pandemije počeli da prave svoje video sadržaje, a kako bi prekratili vreme i sebi i drugima. Među njima su se našli i kuvari, koji su počeli da prave drugačije recepte – snimke koji su postali spontani, tek obični sadržaji iz kuhinje.

PCPress.rs Image

Kuvanje u karantinu

Takvi sadržaji su naišli na veliko interesovanje, budući da su u karantinu mnogi imali više vremena za dodatne aktivnosti, pa i za kuvanje. Tako su videi na kojima su mogli da se prate recepti za pripremanje hrane i pića postali vrlo popularni na Twitchu, pa su se u avgustu gledali čak duplo više nego u istom periodu 2019. godine. I YouTube je zabeležio slične promene, pa se interesovanje za sadržaje “cook with me” tipa od marta udvostručilo i nastavilo da raste sve do decembra.

Eksperti kažu da ovakvi videi gledaocima ulivaju samopouzdanje da i oni mogu da učine isto kao kreatori sadržaja, pa se zbog toga videi ne edituju, a kako bi izgledali što sirovije, samim tim pristupačnije. Sadržaji koji se bave kuvanjem dostupni su čitav jedan vek, ali su ih novi formati oživeli, te poslednjih godina ponovo probudili želju za kuvanjem i kod onih kojima to nije posao. Ljudi kuvaju iz različitih razloga, pa i da bi se utešili u nesigurna vremena, a u tome pomaže i gledanje, bez pripremanja hrane.

Pročitajte i:  YouTube dodaje novu alatku koju generiše AI  

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,