ePlaneta

Vip Android izazov: Ček na 10.000 evra dobili studenti ETF-a

PCPress.rs Image
Autori najboljih aplikacija i članovi žirija

Jedinstveni konkurs za razvoj domaćih aplikacija za Android platformu „Vip Android izazov“, uspešno je završen nakon što je stručni žiri izabrao 15 najboljih od ukupno 64 prijavljene aplikacije koje su objavljene na Android Marketu, a ispunjavaju kriterijume konkursa. Autori najboljih aplikacija osvojili su vredne nagrade iz fonda od čak 20.000 evra. Podstičući razvoj lokalnih aplikacija sa značajnim pogodnostima za korisnike u Srbiji, Vip potvrđuje svoje liderstvo na tržištu smart telefona i ide korak dalje od komercijalnog predstavljanja novih modela telefona zasnovanih na Android platformi.

Platinastu nagradu u visini od 10.000 evra osvojio je tim mladih programera sa Elektrotehničkog fakulteta za pobedničku aplikaciju „Vip bioskop“ koja korisnicima omogućava jednostavno upoznavanje sa bioskopskim repertoarom i osnovnim informacijama o filmovima, kao i rezervaciju ulaznica pozivom. Ova aplikacija će biti od koristi brojnim korisnicima mobilnih telefona pošto se lako primenjuje i sadrži aktuelne informacije o bioskopskom repertoaru, zahvaljujući automatskom ažuriranju podataka i korišćenju GPS tehnologije.

Drugoplasirana je aplikacija „Cepelin“, koja koristeći GPS tehnologiju, olakšava traženje restorana, kafića i klubova po celom Beogradu, a nudi i izbor zanimljivih dešavanja u gradu. Autorski tim, koji je sebe nazvao „Young Culture“, osvojio je Vipov zlatni ček na 3.000 evra.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Žiri je odlučio da dodeli dve ravnopravne srebrne nagrade u vrednosti od po 1.000 evra aplikacijama „ParkingBot“ i „Prva liga“. Prva će pomoći vozačima da lakše parkiraju vozilo u Beogradu, Novom Sadu i Šapcu, zahvaljujući upotrebi GPS i SMS usluga. Druga aplikacija je originalna igrica „stoni fudbal“ sa srpskim timovima, koja koristi gravitacioni senzor za upravljanje.

Pored četiri dobitnika novčanih nagrada, još 11 najkvalitetnijih aplikacija, dobilo je bronzana priznanja, i kao nagradu, ekskluzivne HTC Hero mobilne telefone sa Android platformom. Preostalih 49 aplikacija koje zadovoljavaju kriteroijume konkursa dobijaju HTC Tattoo uređaje kao specijalnu nagradu za pokazanu kreativnost i trud uložen u pripremu aplikacije.

Sve registrovane aplikacije već su na raspolaganju za besplatno preuzimanje sa Android marketa svim korisnicima Android telefona širom sveta. Time je ova mlada platforma po prvi put obogaćena aplikacijama od lokalnog značaja, čijim instaliranjem korisnici u Srbiji sada mogu da iskoriste i pun potencijal svojih smart telefona.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,