BIZIT plus

Vip Beach Masters 2011 u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu

Vip_beach_masters Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije danas su najavili Vip Beach Masters 2011 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, čevrti po redu profesionalni šampionat, koji će se ovog leta igrati u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu. Organizacionom timu pridružio se proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, danas potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke, koji će aktivno promovisati ovaj olimpijski sport u Srbiji i tokom Vip Beach Masters turnira organizovati mini školu odbojke na pesku za mališane, u gradovima u kojima se održavaju nadmetanja.

Promocija nove sezone otvorena je u restoranu Monument atraktivnim performansom crtanja na pesku koji je izveo mladi umetnik Vladimir Atlagić i kome se pridružio Vanja Grbić ispisivanjem Vip Beach Masters potpisa. Najava ovogodišnjeg turnira ozvaničena je aktiviranjem sata koji odbrojava vreme preostalo do početka turnira.

Prvi turnir Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku održava se u Kragujevcu od 16. do 19. juna, dok će drugi i ujedno finalni turnir biti organizovan na beogradskoj Adi Ciganliji od 25. do 28. avgusta. Za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku nadmetaće se 16 muških i 8 ženskih timova koji prođu kvalifikacije, a nagradni fond za ove turnire iznosi po 11.500 evra. Odbojkaški savez Srbije i Vip posebno su ponosni na činjenicu da će Novi Sad od 13. do 17. jula biti domaćin izuzetno atraktivnog Evropskog šampionata – Masters, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe u odbojci na pesku u Evropi, sa nagradnim fondom od čak 50.000 evra. Takmičari će se nadmetati za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Na osnovu Wild card-a, pravo učešća u glavnom turniru dobiće 2 tima iz Srbije.

Pročitajte i:  Ovo su članovi žirija Top50 2023 izbora

„Razvoj odbojke na pesku i organizacija Vip Beach Masters-a predstavljaju značajan segment partnerske saradnje između Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Izuzetno sam ponosan što je odbojka na pesku iz godine u godinu, zahvaljujući ovakvom projektu, sve popularnija i prisutnija među ljubiteljima odbojke i medijima i što je Srbija, zahvaljujući uspešnoj organizaciji domaćih turnira, dobila čast da organizuje najprestižnija evropska nadmetanja“, rekao je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

„Već četvrtu godinu zaredom Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije kroz Vip Beach Masters turnire doprinose razvoju srpske odbojke na pesku i podižu je na međunarodni nivo. Vip Beach Masters se potvdio kao prestižna manifestacija koja okuplja najbolje igrače bičvoleja u Srbiji i siguran sam da će i ovogodišnji turniri kvalitetom igre i atraktivnim konceptom privući brojne ljubitelje ovog sporta”, izjavio je Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je i ove godine pokrovitelj projekta.

Pročitajte i:  Ovo su članovi žirija Top50 2023 izbora

Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Hypo Alpe Adria Group, Aqua Viva, EKO Srbija, DaCapo, Red Bull i gradovi Kragujevac, Novi Sad i Beograd preko svojih javnih preduzeća, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Medijski partneri projekta su RTS, Gloria, Radio Bravo iz Kragujevca, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda.

Vip mobile je jedan od naših najznačajnijih strateških partnera u Srbiji, a naša uspešna poslovna saradnja proširila se i na oblast sporta. Zaista nam je čast i zadovoljstvo što je ZTE, vodeći svetski provajder telekomunikacione opreme i mrežnih rešenja, treću godinu zaredom glavni sponzor Vip Beach Masters turnira”, rekao je g. Vinsent Kan, generalni direktor kompanije ZTE za Centralnu Evropu.

Izvor: Vip Mobile

Facebook komentari: