Vip mobile: Počeo konkurs za razvoj Android aplikacija

Alexander Sperl na promociji Vip je danas, 18. novembra 2009., prvi u regionu lansirao konkurs za razvoj aplikacija za Android platformu pod nazivom ,,Vip Android izazov”. Cilj takmičenja je prepoznavanje i pružanje podrške talentovanim lokalnim programerima. Autori odabranih 14 aplikacija će osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 20.000 evra, dok će najbolja biti nagrađena novčanim iznosom od 10.000 evra.
“Verujemo da će Android biti jedna od vodećih platformi za “pametne” telefone u budućnosti. Zbog toga naša kompanija organizuje inovativno takmičenje ,,Vip Android izazov” u kome mogu učestvovati pojedinci, timovi, kompanije ili fakulteti iz Srbije. Naš cilj je da podstaknemo razvoj Android aplikacija na srpskom tržištu i da prepoznamo i nagradimo domaće programere veoma vrednim nagradama”, rekao je Aleksander Šperl, predsednik UO Vip mobile.
Sve aplikacije biće dostupne za besplatno ,,skidanje” na Android marketu, jedinstvenom mestu gde se trenutno nalazi preko 15.000 korisnih aplikacija. Korisnici širom sveta moći će da ih instaliraju na svoj Android telefon, bez obzira na tip uređaja koji poseduju ili mobilnog operatora čiju mrežu koriste.
Učesnici mogu poslati više od jedne aplikacije i svaka od njih ima šansu da pobedi. Nakon registracije na Vip mobile sajtu, kao programeri dobijaju specijalni popust za kupovinu bilo kog Android telefona iz Vipove ponude. Aplikacije koje ispunjavaju postavljene zahteve biće ocenjene prema definisanim kriterijumima, a najbolje će osvojiti vredne nagrade. Registracija počinje danas i trajaće do 31. decembra 2009. godine, dok prijem aplikacija traje do 31. januara 2010. godine. Više informacija o konkursu ,,Vip Android izazov” može se naći na sajtu android.vipmobile.rs

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,