Top50 2023

Vip mobile: Stigla Nokia N900

Nokia_N900_38Kompanija Vip mobile je danas korisnicima ponudio pravi džepni kompjuter – atraktivnu Nokiju N900. Nakon što je prvi na tržištu predstavio Android uređaje, Vip nastavlja da se fokusira na ponudu smart telefona koji imaju inovativne operativne sisteme: N900 je prva Nokia koja nema Symbian već novu Maemo open source platformu zasnovanu na Linuxu.

Nokiu N900 pokreće moćni ARM Cortex-A8 procesor a ukupna memorija raspoloživa aplikacijama je 1 GB. Ugrađena memorija je proširiva do 32 GB, što je dovoljno za skladištenje do 7.000 pesama ili 40 sati video sadržaja u DVD kvalitetu.

Sa web pretraživačem zasnovanim na Mozilla tehnologiji, Nokia N900 korisnicima pruža pristup webu kao na standardnom računaru. Korisnici mogu simultano da koriste više otvorenih prozora koristeći dashboard, pretražuju omiljene sajtove, koriste padajuće menije, pristupaju webu i gledaju Flash video sadržaje, zahvaljujući ugrađenoj podršci za Adobe Flash 9.4.

N900 je slajder telefon sa punom qwerty tastaturom i rezistivnim 3,5″ displejom koji prikazuje 16 miliona boja. Panoramični desktop može da se personalizuje tzv. vidžetima, kontaktima i prečicama. Slike i video automatski prikazuju gde su napravljeni i, zahvaljujući Geo-Tagging funkciji, korisnik može da doda sopstveni tag kako bi olakšao pretraživanje.

Pročitajte i:  Nokia ulaže 391 miliona dolara u Nemačku

Nova Nokia N900 takođe sadrži WLAN, GPS, 5.0 MP kameru sa autofokusom, dual LED blicem i Carl Zeiss optikom, medija plejer, standardni 3,5 mm priključak za slušalice i FM radio. Ovaj moćni uređaj od danas može da se kupi u odabranim Vip centrima, počevši od 29.999 dinara u tarifi Postpejd 1800.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,