Računari i Galaksija

Vip Telehousing: Moderni data centar za smeštaj opreme

Najmlađi mobilni operator na srpskom tržištu, kompanija Vip mobile, uvek se trudi da proširi svoje usluge i pakete telekomunikacionih usluga koji su skrojeni u skladu sa specifičnim potrebama korisnika!

PCPress.rs Image

Jedna od najnovijih usluga jeste Vip Telehousing, namenjen poslovnim korisnicima koji žele da smanje svoje troškove održavanja i smeštaja opreme, ali i da povećaju pouzdanost i kvalitet servisa koji pružaju svojim zaposlenima, kao i krajnjim korisnicima.

Telehousing uslugu čine osnovni footprint i iznajmljivanje ormana, ali i brojne druge mogućnosti, poput usluge povezivanja putem optike, iznajmljivanja kancelarijskog prostora, do remote management‑a. „Vip mobile nije samo mobilni Internet provajder već kompanija koja pruža svoje napredne digitalne servise u svim delovima zemlje, a u cilju da ostane veran partner korisnicima. Kompanija Vip mobile nastavlja da unapređuje svoje usluge i da potvrđuje da su potrebe i navike korisnika ono što nas usmerava u osmišljavanju novih“, rekla je glavna direktorka za tržište, Branka Pudrlja Durbaba.

PCPress.rs Image

Kako bi kvalitet usluge bio na najvišem mogućem nivou, Vip mobile je 2012. godine izgradio savremeni data centar koji je opremljen u skladu sa Tier 3 standardima. Data centar se nalazi u industrijskoj zoni Kragujevca, sa ukupnom površinom objekta od 1500 m2, u okviru kog se nalazi i server‑sala, namenjena za smeštaj opreme korisnika, na površini do 200 m2.

Pročitajte i:  Važnost upravljanja i nadzora kritične IT opreme u data centrima

Vip mobile u okviru svog data centra nudi i usluge nacionalnog i međunarodnog povezivanja, Internet pristup, kao i kolokaciju na antenskom stubu.

Data centar poseduje i moderni sistem za monitoring objekta koji kontinuirano prati parametre svih relevantnih sistema – termotehničkih sistema, električnih instalacija i opreme, protivpožarne opreme itd.

PCPress.rs Image

Neprekidna i neupitna podrška i raspoloživost

Tehnička podrška za uslugu Vip Telehousing biće obezbeđena po principu 24/7/365, izuzev u slučaju nastupanja više sile.

PCPress.rs Image

Vip mobile kroz poseban SLA (Service‑Level Agreement) garantuje neprekidno napajanje raspoloživosti 99,9999 odsto na mesečnom nivou pod uslovom da telekomunikaciona oprema korisnika podržava odgovarajuće tehničke zahteve (dva redundantna priključka, odnosno mogućnost dvostranog napajanja koje je obezbedio Vip).

Korisna adresa: vipmobile.rs

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog Data centrima. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,