BIZIT plus

Vip Telehousing: smeštaj IT opreme u Tier 3 data centru

Vip Telehousing nastao je kao odgovor na potrebe kompanija da povećaju dostupnost, pouzdanost i kvalitet servisa koje pružaju zaposlenima i krajnjim korisnicima, ali i da zaštite svoje poslovanje i izbegnu krupne investicije, poput izgradnje sopstvenog data centra

PCPress.rs Image
Vip Telehousing usluga, podrazumeva zakup prostora i ormana za smeštaj IT opreme na više od 1.500 kvadrata data centra u Kragujevcu

Optimizacija troškova, uz unapređenje efikasnosti poslovnih sistema, cilj je svake kompanije koja uspešno posluje, a kvalitetni servisi koji to omogućavaju traženiji su nego ikad.

Tier 3 data centar na raspolaganju

Upravo takvo rešenje poseduje Vip mobile, operator koji pomera granice i menja lokalno tržište nabolje za sve učesnike. Njihova Vip Telehousing usluga, podrazumeva zakup prostora i ormana za smeštaj IT opreme na više od 1.500 kvadrata data centra u Kragujevcu. Kompleksna infrastruktura centra, sagrađenog prema najvišem industrijskom Tier3 standardu, obezbeđuje nesmetano hlađenje, napajanje i održavanje, a stalni nadzor i bezbednosni sistemi garantuju i potpunu sigurnost opreme.

Vip Telehousing nastao je kao odgovor na potrebe kompanija da povećaju dostupnost, pouzdanost i kvalitet servisa koje pružaju zaposlenima i krajnjim korisnicima, ali i da zaštite svoje poslovanje i izbegnu krupne investicije, poput izgradnje sopstvenog data centra. Namenjen je kako velikim, tako i malim poslovnim korisnicima koji žele vrhunske uslove za smeštaj IT opreme”, objašnjava Branka Pudrlja Durbaba, glavna direktorka za tržište Vip mobile.

PCPress.rs Image

Infrastuktura data centra obezbeđuje potpunu redundantnost (bekap) sistema napajanja električnom energijom iz dve nezavisne grane gradske elektroenergetske mreže i preko dve trafo-stanice. Isto je i sa sistemima hlađenja, realizovanim u konfiguraciji N+1, UPS sistem u konfiguraciji N+N, i dizel-generatorom u konfiguraciji N+1. Centar osigurava optimalne ambijentalne uslove, uz održavanje konstantnog nivoa temperature i vlage u standardom definisanim granicama.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

„Ključna prednost je raspoloživost, a kvalitet infrastrukture daje sigurnost da će garancije u vidu 99,99% na mesečnom nivou biti ispoštovane. U okviru data centra nudimo i usluge nacionalnog i međunarodnog povezivanja, kao i Internet pristup s dva nezavisna optička privoda. Podrazumeva se i da je tehnička podrška Vip Telehousing korisnicima na raspolaganju 24/7”, dodaje Pudrlja Durbaba.

U Vip-ovom data centru svi sistemi se nadziru 24/7 365 dana u godini. Pristup prostoru moguć je isključivo na strogo kontrolisanim ulazima samo autorizovanom osoblju. Takođe, centar je podeljen u više bezbednosnih zona s posebnim alarmima i elektronskim pristupima preko kartica. Pored toga, višestruki bezbednosni nivoi se prožimaju, što mogućnost incidenata i rizika kako po sopstvenu, tako i po opremu korisnika, svodi na minimum.

PCPress.rs Image

Vip Telehousing u ponudi ima rayne opcije, poput smeštanja opreme u okviru deljenog ormana, odnosno na nivou zakupljenog unit-a, a u zavisnosti od potreba korisnici mogu zakupiti i cele ormane.

Bezbednost, ali i maksimalni komfor za korisnike

Pored bezbednosti, Vip-ov data centar u Kragujevcu korisnicima pruža maksimalan komfor, poseban prilaz za utovar i istovar opreme, teretni lift, prostoriju za otpakivanje i montažu opreme, uslužni kancelarijski prostor, ali i uslugu Remote hands.

Facebook komentari: