BIZIT 2022

Mozilla lansira sopstveni VPN servis

Mozilla je najavila da će njihov VPN servis postati dostupan tokom ovog leta, najverovatnije u narednih nekoliko nedelja. Tokom razvoja proizvod je nazivan Firefox Private Network, ali je za finalno izdanje preimenovan u Mozilla VPN. Do promene imena je došlo nakon što je Mozilla proširila VPN proizvod sa inicijalne Firefox ekstenzije, na „punokrvni“ VPN softver koji je sposoban da rutira saobraćaj iz bilo kog programa, uključujući i druge browser-e.

PCPress.rs Image

Zna se da će u prvom „talasu“ na raspolaganju biti verzije za Windows, iOS i Android uređaje, dok će se nešto kasnije pojaviti Mac i Linux klijenti, koji su tek u planu razvoja. Ograničenje je što će, kada Mozilla VPN izađe iz beta faze, u prvom periodu biti dostupan samo američkim korisnicima. Ostatak sveta mogao bi da očekuje da će moći da koristi ovaj VPN pred kraj ove godine.

Cenovna politika za upotrebu ovog VPN-a biće popularna. Promotivna cena Mozilla VPN-a biće 4.99 dolara mesečno, a u to će biti uključena zaštita za do pet različitih uređaja.

Pročitajte i:  Nova Firefox funkcija za bolju bezbednost

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,