BIZIT plus

Vip: Ukupan godišnji prihod 25 milijardi dinara

Vip mobile je tokom 2014. godine ostvario ukupan prihod od  25 milijardi dinara, saopšteno je iz ove kompanije, a u okviru predstavljanja prošlogodišnjih finansijskih rezultata.

Dejan Kastelic, Vip mobile CTO i Dejan Turk, Vip mobile CEO
Dejan Kastelic, Vip mobile CTO i Dejan Turk, Vip mobile CEO

Prihodi od mesečnih pretplata i saobraćaja u mreži zabeležili su rast od 5,9% u odnosu na 2013. godinu, a dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) uvećana je za 9%, po uporedivoj osnovi, do sume od 7,5 milijardi dinara.

Do kraja decembra prošle godine Vipu se pridužilo više od 2 miliona korisnika, 7% više u odnosu na 2013. dok je tržišno učešće kompanije dostiglo 22,5%.

,,Zadovoljni smo ovim rezultatima jer je za nama veoma izazovna godina, ali ćemo  nastaviti naporno da radimo kako bismo u 2015. bili još uspešniji i opravdali poverenje korisnika i veliku investiciju u poslovanje kompanije. Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji jer je u naše poslovanje do sada uloženo skoro 839 miliona evra. Samo u toku prošle godine investirali smo 24 miliona evra u modernizaciju postojeće i izgradnju nove 2G i 3G mreže’’, kaže Dejan Turk, direktor/CEO kompanije.

Facebook komentari: