BIZIT plus

Vip unapređuje kvalitet i pokrivenost mobilne mreže

Vip je tokom ove godine uložio više od 10 miliona evra u unapređenje mobilne mreže širom Srbije obezbedivši svojim korisnicima bolji signal, visok kvalitet zvuka i brži prenos podataka preko mobilnih uređaja.

vipmrežaOperater je obezbedio 2G i 3G pokrivanje na više od 100 novih lokacija koje obuhvataju područje i okolinu 14 gradova širom zemlje. Procenat pokrivenosti Vip signalom na otvorenom sada obuhvata 97.4%, a u zatvorenom prostoru 74% populacije.

Vip je tokom leta modernizovao svoju mrežnu opremu u svim većim gradovima Vojvodine tehnologijom najnovije  generacije, a nedavno je unapređena  i 3G mreža na području Beograda koja korisnicima sada omogućava veće brzine prenosa podataka preko smart telefona nego ranije.

 ,,Vip je na svim lokacijama implementirao tehnologiju najnovije generacije, a 3G HSPA+ oprema je spremna da podrži  i mrežu 4. generacije (LTE). Sva Vipova oprema ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde. Nastavićemo da ulažemo u tehnologiju i unapređujemo korisničko iskustvo, jer je brza i pouzdana mreža osnov za uvođenje inovativnih usluga.” izjavio je Dejan Kastelic, direktor/CTO u kompaniji Vip.

Pročitajte i:  Kina ima najbrži Internet na svetu

Da podsetimo, 2011. godine Vip korisnici su prvi u Srbiji i među  prvima u regionu  dobili mogućnost da uživaju u kristalno čistom HD (High Definition) zvuku razgovora u 2G i 3G mreži koji omogućava bolje raspoznavanje boje glasa sagovornika, čak i na veoma bučnim mestima. U ovom trenutku se preko 5% razgovora na 3G mreži obavlja preko HD tehnologije. Takođe, operater je u februaru iste godine lansirao prvu mobilnu širokopojasnu (broadband) mrežu u Srbiji zasnovanu na naprednoj HSPA+ tehnologiji zahvaljujući kojoj korisnici imaju najbolje iskustvo u korišćenju interneta preko mobilnih uređaja.

Facebook komentari: