Virtuelna realnost za LG G3 korisnike

Kompanije LG Electronics (LG) i Google učiniće virtuelnu realnost (VR) pristupačnom širokoj grupi korisnika, zahvaljujući besplatnom uređaju koji će dobiti kupci LG G3 smart telefona. Ponuda VR za G3 uključuje jedinstveni Google Cardboard set koji će omogućiti vlasnicima LG G3 smart telefona da iskuse raznovrsne VR aplikacije i igrice koje će moći da preuzmu putem Google Play prodavnice.

Kompanije LG i Google uvode virtuelnu realnost u svakodnevicu_Fotografija 1

Za razliku od drugih VR uređaja koji imaju svoj procesor i displej i nose se na glavi, VR za G3 nudi mnogo lakše i udobnije rešenje.

Dizajn VR za G3 uređaj bazira se na nacrtu za Google Cardboard. Neodijumski magnetni prsten na bočnoj strani povezuje se sa magnetnim žiroskopskim senzorom u telefonu, pa je pretraga menija i aplikacija moguća bez dodirivanja ekrana. Zapravo, V3 za G3 ne zahteva nikakvu dodatnu radnju osim stavljanja telefona u uređaj za gledanje.

„Iako je još uvek u ranoj fazi, ovo je samo početak razvitka virtualne realnosti koja je do skoro bila skupa i nepristupačna. Google Cardboard je omogućio svim korisnicima da učestvuju u virtuelnom iskustvu, a bićemo i u mogućnosti da približimo ovu tehnologiju budućim programerima, koji će nam jednog dana pokazati kako da poboljšamo kvalitet život uz virtuelnu realnost“, rekao je Kris Ji (Chris Yie), potpredsednik i šef marketinških komunikacija kompanije LG Electronics.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

„Uz Google Cardboard želeli smo da pružimo mogućnost korisnicima mobilnih uređaja da kreiraju nova, uzbudljiva iskustva“, kaže Endru Nartker (Andrew Nartker), menadžer proizvoda za Google Cardboard. „Ponosni smo na specijalnu ponudu VR za G3 i talentovane programere i proizvođače koji uz Google Cardboard doprinose inovacijama i tako virtuelnu realnost čine pristupačnijom“.

Promocija VR za G3 počinje ovog meseca na odabranim tržištima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,