Kako napraviti poklon za Dan zaljubljenih pomoću 3D štampača?

Bliži se Dan zaljubljenih, možda i neka godišnjica ili jednostavno želite nekog  da iznenadite lepim i ukusnim poklonom. Tražite, gledate, probate, ali nikako da naiđete na nešto originalno i jedinstveno. A šta mislite da poklon odštampate – na primer čokoladu?

3D Systems CocoJet

Prošle godine, 3D Systems je zadivio ceo svet svojim “kulinarskim” umećem predstavljajući ChefJet i ChefJet Pro 3D štampače. Ovaj američki gigant u svetu 3D štampe je potpisao višegodišnji ugovor sa The Hershey Company,  najvećim proizvođačem čokolade u Severnoj Americi i jednim od globalnih lidera u industiji “slatkog greha”.

Od tada nije bilo nikakvih vesti i senzacija, sve dok nedavno na Hershey-jevom sajmu svetskih čoko-atrakcija nisu predstavili CocoJet – 3D printer poslastičara, koji može da napravi majstorije i različite, zanimljive oblike od crne, mlečne i bele čokolade.

Čak Hal, suosnivač i CTO kompanije 3D Systems izdao je saopštenje u kome je naveo: “ Naše partnerstvo sa Hershey-em, najvećim proizvođačem kvalitetne čokolade u Sverenoj Americi i globalinim konditorskim liderom, omogućilo nam je da kreiramo jedinstva, uzbudljiva i personalizovana jestiva iskustva. Naše predstavljnje CocoJet-a na CES-u pokazalo je moć i mogućnosti 3D štampe i u isto vreme pomerilo granice inovacija u 3D print kulinarstvu.

Pročitajte i:  3D štampač putuje na Internacionalnu svemirsku stanicu

Na nedavno održanom CES-u u Las Vegasu, CocoJet je predstavljan zajedno sa serijom ChefJet, a početak njihove prodaje se očekuje sredinom 2015. godine. Zajedeno sa svojim štampačima hrane, 3D Systems je predstavio posetiocima i “Buba tortu” koju je kreirao u partnerstvu sa Američkim kulinarskim institutom. Torta je napravljena delom uz pomoć CeraFab štampača keramike i delom uz “vešte ruke” ChefJet sugar štampača.

Inače, 3D Systems štampači se od nedavno mogu naći u prodaji i u Srbiji. Za sada su pristutni sa svojim CubePro 3D štampačima, koje smo vam predstavili u februarskom broju PC Press-a. Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti u domaćim restoranima i poslastičarnicama moći da naručimo i čokoladu “a la CocoJet”.

CocoRose 3D print

Želite da ove godine budete originalni i poklonite jedinstven poklon vašoj dragoj za Dan zaljubljenih? Poklonite joj 3D odštampanu čokoladu i uz nju flašu lepog crnog vina.

Autor: Damijan Jović

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,