ERP 2024

Virtuelna tastatura za poneti

Do sada, iskustvo virtuelne realnosti uglavnom se baziralo na igrama i zabavi. Bilo koji ozbiljniji posao bio je teško ostvariv, prvenstveno zbog nemogućnosti efikasne upotrebe virtuelne tastature. Kompanija Tap Systems napravila je nosivi uređaj koji istovremeno predstavlja tastaturu i miša, ali i gejming kontroler, koji u sebi obezbeđuje jednostavnost i intuitivnost upotrebe.

PCPress.rs Image

Uređaj se navlači na ruke, na vrhove prstiju i detektuje njihovo tapkanje. Ergonomski je dizajniran i ne smeta prilikom upotrebe. Preko bluetooth veze može da se poveže sa različitim uređajima i da služi za kucanje teksta, pozicioniranje, kliktanje i skrolovanje na praktično bilo kojoj podlozi. Takođe, postoji i mogućnost remapiranja i podešavanja virtuelnih tastera, pa može da se prilagođava različitim igrama. Pored upotrebe sa VR opremom, može da se iskoristi i nezavisno od nje. Podržani su Windows, Android i iOS operativni sistemi.

Ugrađena baterija obezbeđuje do osam časova rada, a vreme punjenja je oko 2 časa. Uređaj se isporučuje u odgovarajućoj kutiji koja je zgodna za prenošenje, pa ovu tastaturu uvek možete imati pored sebe, po ceni od 180 USD.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari: