BIZIT plus

Visa delimično “oprostila” Pornhubu

Iako je doneta odluka da se neke uplate prosleđuju kompaniji koja stoji iza Pornhuba, Visa i dalje sprovodi istragu o ilegalnim aktivnostima na ovoj platformi. Plaćanje kreditnim karticama će biti moguće za neke sajtove za odrasle roditeljske kompanije MindGeek, ali samo za profesionalno snimljene sadržaje, i to nakon temeljne provere.

PCPress.rs Image

Mastercard, Visa i Discover su uveli zabranu plaćanja za Pornhub i druge MindGeek online lokacije pre nekoliko nedelja, nakon što se u listu New York Times pojavio tekst o tome da slaba pravila korišćenja omogućavaju da se na platformi čuva veliki broj ilegalnih snimaka. Zabrana plaćanja kreditnim karticama bi trebalo da potraje dok se informacije ne provere, budući da je Pornhub u saopštenju izneo da su tvrdnje o nezakonitim sadržajima netačne.

PCPress.rs Image

Uprkos poricanjima platforma je uklonila video sadržaje neregistrovanih korisnika, te isključila opciju za preuzimanje videa. Svi sumnjivi sadržaji su tako nestali, a procenjuje se da se radi o broju između šest i devet miliona snimaka. Još uvek nije poznato da li će i Mastercard i Discover dozvoliti plaćanja njihovim karticama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: