Visa menja platne kartice za platne rukavice

Na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama Visa će ponuditi komplet NFC opremljenih gedžeta koji će vam pomoći u kupovini u Pjongčangu, a među njima su se izdvojile zimske rukavice. Moći ćete da plaćate suvenire bez smrzavanja ruku dok tražite kreditnu karticu ili čak vaš telefon. Plaćanje na ovaj način neće biti obavezno, ali “platne rukavice” dolaze sa određenom količinom novca, te će svaki korisnik dobiti između 30,000KRW i 50,000KRW (27 do 45 dolara) kako bi se podstakla kupovina u Južnoj Koreji.

PCPress.rs Image

Tu su i četiri pina (po 4,50 dolara svaki) koji možete da napunite sa pripejd sredstvima i fleksibilna NFC nalepnica koju možete prikačiti na sve vrste objekata i primati uplate do 180 dolara. Kako se platna industrija sve više prebacuje sa plastičnih modela na digitalne, kompanija želi da ovaj novi tehnološki napredak donese potrošačima jednostavno i sigurno iskustvo kupovine.

Ako želite bilo koji od ovih gedžeta, verovatno ćete morati da sačekate dok ne posetite Južnu Koreju. Visa trenutno prodaje sva tri preko južnokorejskog Lotte Card, ogranak maloprodajnog giganta Lotte Department Store (i online i u korisničkim centrima), a inače će biti dostupni preko Olympic Superstores. U suštini, ovo su test verzije ove tehnologije, međutim, ljudi koji žive u mnogo hladnijim klimama bi verovatno cenili ove rukavice.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: