BIZIT plus

Prva električna Vespa stiže 2018.

Piaggio grupa, roditeljska kompanija koja stoji iza kultnog brenda Vespa, najavila je na sajmu u Milanu prvi električni model ovog skutera za 2018. godinu. Electtrica, kako će se model zvati, se tako uklapa u trend velikih proizvođača koji na puteve šalju električna vozila.

PCPress.rs Image

Novi model se po dizajnu neće puno razlikovati od drugih ponuda iz Vespa-e, te će podsećati na model Primavera. Razlika je jedino u tome što će se Electtrica napajati uz pomoć “Power Unit” kabla koji će, tokom ubrzanja, da šalje 4 kW u motor.

Iz kompanije Piaggio kažu da će standardni Electtrica model moći da pređe oko 100 kilometara posle samo jednog punjenja, dok će X model pored motora imati i generator koji će omogućavati duplo punjenje, zahvaljujući kojem će ovaj model moći da pređe do 200 kilometara. Poređenja radi, model Primavera sa punim rezervoarom može da pređe oko 330 kilometara, tako da će vozači koji žele da eliminišu upotrebu fosilnih goriva, bar za sada morati da se pomire sa kraćim relacijama između punjenja.

PCPress.rs Image

Electtrica neće zahtevati posebnu infrastrukturu za punjenje, budući da će biti dovoljno da se model priključi na bilo koji običan utikač, a za punjenje će mu biti potrebno oko četiri sata.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: