ASUS Zenbook

Više od 100 kulturnih sadržaja dostupno online

Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije virusa Covid-19, kultura nije ostala nedostupna građanima.

PCPress.rs Image

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi. Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko YouTube kanala. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. Knjige, časopisi i drugo štivo dostupno je na internet prezentacijama biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima.

I u vremenu teškom i punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja se pokazala od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture. Na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, kultura.gov.rs, sada možete da pronađete kompletan spisak svih dostupnih online kulturnih sadržaja zajedno sa linkovima.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Facebook je uklonio više od 20 miliona postova zbog lažnih informacija o COVID-19
SBB

Tagovi: , , , ,