BIZIT 2022

Tesla Autopilot prvi put samostalno zaustavio vozilo na semaforu

Tesla se sprema da objavi novo ažuriranje za Autopilot sistem, a radi se o opciji zahvaljujući kojoj će se vozila samostalno zaustavljati kada detektuju crveno svetlo na semaforu. Iz kompanije tvrde da opcija funkcioniše, a nedavno se pojavio i snimak koji to dokazuje.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da kompanija planira sve više opcija koje bi vozačima u gradskoj vožnji pomagale na isti način kao što je to slučaj u situacijama na autoputevima, što znači da će vozila biti još bliže potpuno autonomnoj vožnji. Tako su se među prvim koracima našle i funkcije koje vozilima omogućavaju da se samostalno zaustavljaju na osnovu informacija koje dobijaju od semafora i saobraćajnih znakova, ali Autopilot u decembru 2019, kada je funkcija prvi put predstavljena, nije reagovao na svetla sa semafora.

Vozači koji testiraju nove funkcije primetili su da se Autopilot promenio, i da sada detektuje crveno svetlo, pa se nedavno pojavio i snimak iz jednog Model 3 automobil koji se samostalno zaustavio na semaforu. Vidi se da je vozilo prvo detektovalo crveno svetlo, a onda se i zaustavilo, čime se kompanija približila cilju, te ispunjenju obećanja koje je dala još kada je počelo da se govori o autonomnoj vožnji, a koje je u vezi sa Autopilot asistencijom u gradskim uslovima.

Pročitajte i:  Tesla povećava cenu softvera za FSD

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,