Više od 25% IT stručnjaka veruje da će se Terminator desiti jednog dana

Prema nedavno sprovedenoj YouGov anketi , 13% donosilaca odluka u IT sektoru smatra da bi tehnologija mogla da uništi Zemlju, gde su se kao vodeći uzroci smrti navodili  prevencija evolucije (74%), ratovi (66%), veštačka inteligencija (44%), i pitanja zaštite životne sredine (38 %).

Foto: showfilmfirst.com
Foto: showfilmfirst.com

Ono što nam je posebno privuklo pažnju je da  čak 27% anketiranih smatra da bi Terminator i Skynet (koji razvija vojsku Terminatora protiv nas) mogli da postane realnost u budućnosti.

Ostali problemi uključuju povećanje lenjosti zbog oslanjanja na nove tehnologije, pitanja privatnosti, masovne nezaposlenosti zbog automatizacije poslova koje obavljaju ljudi i nedostatak društvenih veština kod mlađih generacija.

Ali to je u radu, jer 25% od 500+ anketiranih smatra da bi razvoj tehnologije mogao da spasi svet , gde 80% navodi da bi pozitivan uticaj mogao da se ostvari kroz unapređene medicine i poboljšanje zdravlja na nivou čovečanstva.

Drugi načini na koje bi napredak tehnologije i IT industrije mogaoda ima pozitivan uticaj su:

– Pomaganje u održavanju i unapređenju ekologije (74%) (na primer, borba protiv klimatskih promena).
– Razvoj veštačke inteligencije (66%) (na primer, korišćenje robota u zaštiti ljudi).
– Svemiraska istraživanja (60%), (na primer, istraživanje i detekcija asteroida).
– Uticaj na evoluciju (43%) (на пример, uticaj tehnologije na inteligenciju).

Rezultati ankete naručene od strane CWJobs-a, pokazala je da 57% radnika u IT sektoru veruju ipak da tehnologija neće, niti sopasiti, niti uništiti planetu.

Više o anketi možete saznati ovde.

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,