Kia integriše WebOS kompanije LG Electronics

U značajnoj saradnji, LG Electronics Inc. će opremiti predstojeći EV3 SUV kompanije Kia Corp. sa svojom webOS platformom. Ovaj potez naglašava produbljivanje veza između LG-a i Hyundai Motor Group-a u oblasti infotainment sistema u vozilu. 

 LG-jeva platforma sadržaja zasnovana na webOS-u omogućiće vozačima EV3 da pristupe paketu od 12 striming servisa, uključujući popularne opcije kao što su Netflix, YouTube, TVing i LG kanali. Ova platforma obezbeđuje usklađenost sa propisima o bezbednosti vožnje, pružajući zabavu u realnom vremenu u pokretu. 

 Kia, drugi po veličini proizvođač automobila u Južnoj Koreji i podružnica Hyundai Motor Co., trebalo bi da lansira EV3 u Koreji ovog jula. Električni SUV će debitovati u Evropi u četvrtom kvartalu i stići na američko tržište sledeće godine. U cilju podmlađivanja usporavanja rasta u sektoru čistog automobila, EV3 je dizajniran da ponudi ekološki prihvatljive opcije potrošačima koji paze na budžet bez kompromisa u pogledu napredne tehnologije. Kompaktni SUV ima ekran od 12,3 inča, vrhunsku funkciju pozajmljenu od Kijinog vodećeg potpuno električnog SUV-a, EV9. 

Ovaj najnoviji poduhvat sledi sporazum od prošlog oktobra, gde se LG Electronics obavezao da obezbedi svoju webOS platformu za Hyundaijeve redizajnirane GV80 i GV80 Coupe pod brendom Genesis. Ova saradnja označava značajan korak u LG-evoj strategiji da ojača svoje uporište na tržištu automobilskih informacija i zabave. 

Pročitajte i:  Lidar integrisani farovi za vozila

 Ranije ove godine, LG Display je isporučio 27-inčni premium OLED panel za Hyundaijev Genesis GV80 2024. Pored toga, LG Innotek, vodeći proizvođač modula za kameru, udružio se sa Hyundai Mobisom kako bi razvio patentirane tehnologije autonomne vožnje. 

Izvor: autotech.news

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *