Top50 Glas publike

Vivaldi lansira prvi pretraživač za Android Automotive

Google-ov novi Android Automotive operativni sistem još uvek nije dostupan na mnogim automobilima, a izbor aplikacija ponekad može biti ograničen. Međutim, kompanija je dodala web pretraživač Vivaldi koji je dostupan na vozilima Polestar 2.

Vivaldi lansira prvi pretraživač za Android Automotive

Vivaldi naglašava bezbednost korisnika kao prioritet

Vivaldi navodi da je bezbednost bila jedan od njegovih glavnih prioriteta prilikom prenosa pretraživača na Android Automotive. Zbog toga, moguće je započeti pretragu samo kada je vaš automobil parkiran. Ako počnete da strimujete nešto, a zatim nastavite vožnju, Vivaldi će ograničiti video samo na audio.

Naravno, privatnost je takođe bila prioritet za tim. Pretraživač neće čuvati vaše podatke pregledanja u automobilu kad god otvorite privatnu karticu. Ako želite da prenesete svoje podatke između uređaja, to možete učiniti tako što ćete se prijaviti na svoj Vivaldi nalog. Te informacije su nešto za šta kompanija kaže da Polestar neće moći da pristupi.

Android Automotive verzija Vivaldi-ja zasnovana je na mobilnom izdanju kompanije. Nećete pronaći neke funkcije koje su dostupne u verziji za desktop. Na primer, nije moguće preuzeti datoteke i skenirati QR kodove. Inače, nema mnogo razlika između Android Automotive izdanja i drugih verzija Vivaldija, a kompanija kaže da će ažuriranja dolaziti redovno.

Pročitajte i:  Android 14 bi donekle mogao da blokira nepreporučeno učitavanje aplikacije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,