Vlasnik TikTok-a, ByteDance, predstavlja svoj prvi pametni telefon

Pametni telefon, o kome smo već pisali, kompanije u čijem je vlasništvu društvena mreža TikTok, ByteDance, je sada dostupan. Jianguo Pro 3 je prvi pametni telefon kompanije ByteDance. To je nastavak rada kineskog proizvođača telefona Smartisan, a izbačen je na tržište pod okriljem njihovog brenda.

PCPress.rs Image

Kako je ranije ove godine pisano, ByteDance je kupio veliki broj Smartisan patenata i čak su angažovani i neki od zaposlenih kompanije. ByteDance je tada pomogao u stvaranju Jianguo Pro 3 i opremio ga opcijama. Očigledno, nije odlučio da promeni način imenovanja.

Korisnici će moći da pokrenu Douyin – kinesku verziju TikToka, swipe pokretom po zaključanom ekranu, prenosi Abacus. Takođe će moći da primenjuju TikTok efekte i filtere na video snimke bilo koje dužine. Dakle, iako je telefon još uvek pod brendom Smartisan, ByteDance će dobiti namenski uređaj i platformu za deljenje svojih aplikacija i funkcija na nove načine.

Jianguo Pro 3 je u prodaji u Kini sa početnom cenom od 2.899 juana (oko 412 dolara). Dolazi sa Qualcomm-ovim čipsetom Snapdragon 855+, ima do 12 GB RAM-a, 256 GB memorije za skladištenje i četiri kamere.

Pročitajte i:  Apple zabrinut zbog Kine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,