Vlasnik TikToka razvija vlastiti pametni telefon

Možda ste čuli za TikTok, veoma popularnu aplikaciju koja omogućava korisnicima da se snimaju dok pevaju uz pesme, ponavljaju dijaloge iz filmova, i tako dalje. U novom izveštaju se tvrdi da čak možda rade i na pametnom telefonu.

TikTok

Financial Times izveštava da ByteDance, koji stoji iza sve popularnije TikTok aplikacije, pravi svoj pametni telefon. Kao što ste očekivali, telefon će dolaziti sa instaliranim ByteDance aplikacijama. Među njima će se naravno pronaći TikTok, agregator vesti Jinri Toutiao, a najverovatnije i usluga striminga na kojoj ByteDance navodno radi.

Napominje se da je CEO ByteDance-a Zhang Yiming „dugo sanjao“ o stvaranju pametnog telefona koji dolazi sa instaliranim aplikacijama kompanije. Važno je napomenuti da je kompanija ByteDance, sa sedištem u Pekingu, pre nekoliko meseci kupila proizvođača telefona koji se zove Smartisan. Akvizicija je donela portfolio patenta kompanije i čak su angažovani neki od zaposlenih Smartisan-a.

Trenutno je nejasno kakvo će biti tržište za ovaj telefon, kako će izgledati i kakve specifikacije će imati. S obzirom na veliku popularnost TikTok-a i ByteDance-ovih ostalih servisa u Kini i regionu, ne bi bilo iznenađujuće da Azija i dalje bude primarni fokus sa ovom novom inicijativom.

Pročitajte i:  Smanjuje se upotreba TikToka

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,