Vlasnik TikTok-a ByteDance ulazi na VR tržište – kupio Pico Interactive

Glasine da ByteDance, vlasnik TikTok mreže, ulazi u VR industriju i da je kupio Pico Interactive, najvećeg svetskog proizvođača VR opreme, potvrđene su od strane CNBC-a, kao i drugih portala.

PCPress.rs Image

Pico Interactive je jedan od najvećih svetskih proizvođača VR slušalica. Poseduje svoju liniju VR proizvoda, uključujući Neo 3 Pro i Neo 3 Eye. Zanimljivo je da se pomenuta dva proizvoda samo u Kini prodaju “na veliko”, dok se u svim ostalim zemljama sveta prodaju isključivo preduzećima. Na taj način se izbegava direktna konkurencija sa Fejsbukovom “Oculus Quest” platformom.

Detalji transakcije

Pojedini sajtovi prodaju kompanije licitiraju na oko 775 miliona dolara, međutim, detalji transakcije još uvek nisu zvanično objavljeni.

Ova insvesticija je veoma značajna za VR tržište. U izjavi datoj CNBC-u, kompanija ByteDance pohvalila je širok spektar hardverskih i softverskih rešenja Pico Interactive-a, kao i stručnost tima zaposlenog na razvoju proizvoda i izrazila nadu u isplativost investicije.

Politika Pico Interactive-a pre akvizicije bila je da izbegne takmičenje sa Oculus-om, premda bi se, zbog promene modela poslovanja, sada to moglo promeniti. Podsetimo se da je ByteDance je ove godine kupio i Monton za 4 milijarde dolara, firmu koja je poznata po svojim “MOBA” mobilnim igrama.

Pročitajte i:  TikTok pokušava da sredi funkciju "For You"

Izvor: vrfocus

Facebook komentari: