Volkswagen smatra uvođenje ChatGPT-a u vozila dobrom odlukom

AI je bukvalno svuda, tako da nije veliko iznenađenje saznati da Volkswagen planira da uvede ChatGPT u svoja vozila. Proizvođač automobila kaže da će njegov postojeći IDA glasovni asistent raditi sa ChatGPT-om u nizu svojih novijih modela.

PCPress.rs Image

ChatGPT samo u određenim modelima

Konkretno, Volkswagen kaže da će ChatGPT biti omogućen u ovim specifičnim modelima sa najnovijom generacijom infotainment sistema kompanije. ChatGPT će biti predstavljen kao „standardna funkcija“ u „mnogim“ proizvodnim vozilima u drugom kvartalu 2024. Što se tiče onoga što može da uradi, zvuči kao da će se ChatGPT koristiti za poboljšanje postojećih mogućnosti Volkswagen-ovog glasovnog asistenta, kao i da ponudi neke nove trikove za razgovor.

Jedna dobra stvar je to što će sve ovo biti ugrađeno u automobil bez potrebe da vozač zaista nešto postavlja. Kao što sada možete, aktiviraćete glasovnog asistenta i ako standardni sistem automobila ne može adekvatno da odgovori na upit, anonimno će ga poslati u ChatGPT. Kompanija naglašava da ChatGPT ne dobija nikakve informacije o vozilu i da se pitanja i odgovori odmah brišu.

Pročitajte i:  Volkswagen će integrisati ChatGPT u svoja nova vozila

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *