PC Press Studio

Volvo planira kompletnu elektrifikaciju do 2030. godine

Do kraja decenije, jedini Volvo koji ćete moći kupiti biće električni. A moći ćete da ga kupite samo putem interneta. Kineski proizvođač automobila objavio je u utorak planove da zaustavi prodaju automobila koji rade na fosilna goriva do 2030. godine, što je deo ubrzanog trenda u industriji da odgovori na pritisak da se reši klimatska kriza.

PCPress.rs Image

Ozbiljno se radi na razvoju električnih automobila budućnosti

Takođe je rečeno da će se njegova nova električna vozila prodavati samo putem interneta. Švedska marka rekla je da u okviru tranzicije želi da polovina prodaje 2025. godine budu električni automobil, a druga polovina hibridi. To znači da će prestati da prodaje vozila na pogon samo benzinom ili dizelom za samo četiri godine.

Ciljevi su agresivni za kompaniju koja je na tržište izbacila samo jedno potpuno električno vozilo, XC40 Recharge. Volvo je takođe predstavio novi mali električni terenac, C40 Recharge. C40 je uglavnom isti kao XC40, ali sa zašiljenijom linijom krova i nekim promenama na prednjim svetlima i području rešetke.

Pročitajte i:  Volvo pauzira dostavu EX30 modela zbog softverskih problema

Volvo je rekao da će uložiti velika sredstva u internetsku prodaju i radikalno smanjiti složenost svojih proizvoda. Istakli su da će cene biti transparentne. Strategija je slična onoj koju koristi lider na tržištu električnih automobila Tesla, a koja prodaje samo putem Interneta. Volvo već prodaje električni terenac XC40 Recharge na mreži i planira da buduće električne modele prodaje samo putem interneta. Prodavci će i dalje voditi računa o konačnoj isporuci, dodatnoj opremi i servisu.
Najave dolaze manje od nedelju dana nakon što je vlasnik Volva, Geeli, ukinuo planove za spajanje proizvođača automobila. Najveći kineski nezavisni proizvođač automobila rekao je da će dve kompanije zadržati svoje nezavisne korporativne strukture, iako će biti partneri u tehnologiji električne i autonomne vožnje.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: