BIZIT plus

Photoshop potpuno prilagođen M1 Apple računarima

Na M1 Apple računarima stiglo je i očekivano izdanje Photoshopa koji na ovim uređajima obavlja zadatke 1,5 puta brže nego na prethodnim Intel-ovim verzijama. Takođe, kompanija Adobe kaže da se brzina i performanse poboljšavaju, uključujući i brzinu otvaranja aplikacije.

Photoshop potpuno prilagođen M1 Apple računarima

Nove funkcije Photoshop-a i za iPad

Photoshop za nove Apple uređaje predstavljen je korisnicima M1 Mac računara u okviru Creative Cloud-a. Sjajna poboljšanja performansi mogu se naći na MacBook Air, 13-inčnom MacBook Pro i Mac mini uređajima, čiju je dalju optimizaciju u narednom periodu najavio Apple.

Takođe, mali broj funkcija u Photoshopu poput poziva za utvrđivanje elemenata u cloud-u i unapred podešene sinhronizacije, još uvek nisu prešle na novu verziju. Korisnici u svakom momentu mogu da se prebace na korišćenje Intel-ove verzije Photoshopa (sa Rosetta 2) ukoliko su im hitno neophodne navedene funkcije. Adobe takođe najavljuje nove performanse Photoshop-a za iPad poput istorije cloud dokumenata koja pamti podatke čak 60 dana unazad i mogućnosti rada na datotekama u cloudu dok su van mreže.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Novi iPad odbacuje fizičke SIM kartice