Vreme je da Android konačno dobije satelitsku vezu

Satelitska povezanost na iPhone-u 14 pomogla je da se porodica spasi od požara na Havajima.

PCPress.rs Image

To je jedna od najboljih iPhone funkcija

Nekoliko sličnih priča je podeljeno otkako je iPhone 14 debitovao sa ovom funkcijom, zbog čega se korisnici Androida pitaju kada mogu da je koriste. T-Mobile i Starlink su ranije najavili partnerstvo za satelitsko povezivanje koje će biti lansirano sa Androidom 14 kasnije ovog leta. Postojeći telefoni mogu da koriste Motorola Defy Satellite Link da bi se odmah povezali sa satelitom.

Da nije tako osetljiva tema, bilo bi logično da Apple uskoči u priliku da dokaže zašto su iPhone-ovi superiorniji od Android telefona u jednoj ključnoj oblasti. Govorimo o satelitskom povezivanju, novoj funkciji koja je lansirana na iPhone 14 i iPhone 14 Pro prošle jeseni, i bila je sastavni deo pomoći u spašavanju ljudi na Havajima dok šumski požari nastavljaju da pustoše ostrvsku državu.

Prošlog septembra, Hiroši Lokhajmer, Google-ov viši potpredsednik za platforme i ekosisteme, otkrio je da će satelitsko povezivanje stići na Android 14. Već postoje primeri Android telefona sa satelitskim mogućnostima, ali to nije tako rasprostranjeno ili sveprisutno kao što bi trebalo da bude.

Pročitajte i:  1Password: Biometrijski ključ stiže na Android

Poslednja beta verzija Androida 14 je upravo predstavljena pre nekoliko dana, i iako nismo videli mnogo nove satelitske veze, znamo da će većina Android telefona na tržištu trenutno verovatno podržavati ovu funkciju samo na određenim operaterima kao što je T -Mobile sa svojim Starlink partnerstvom.

Mishaal Rahman napominje da čak ni najbolji Android telefoni neće moći da vide satelitsku povezanost u trenutku kada Android 14 bude izašao jer konačni API još nije spreman. Moguće je da će Pixel 8 uključiti ovu funkciju kada se očekuje da će biti lansirana u oktobru, ali nema garancije.

Pre toga, međutim, možete kupiti Motorola Defy Satellite Link koji omogućava satelitsko povezivanje na bilo kom telefonu na koji ga povežete. Koristi aplikaciju Bullitt Satellite Messenger za prenošenje poruka i informacija o lokaciji preko Bluetooth-a između vašeg telefona i Defy Satellite Link-a.

Defy Satellite Link je super robustan uređaj koji možete poneti bilo gde i ne morate da brinete o tome. Takođe ima zgodan privezak za ključeve, tako da je zgodno da ga montirate tamo gde vam je potreban.

Pročitajte i:  Smanjite vreme provedeno na telefonu tako što ćete sakriti aplikacije na svom iPhone-u

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,