Google Photos dobijaju novu funkciju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji pod nazivom Memories

Google je predstavio novi prikaz „Memories“ za uslugu deljenja i skladištenja fotografija „Photos“.

PCPress.rs Image

Prikaz Memories trenutno se pokreće u SAD i biće dostupan širom sveta u narednim mesecima

Uz pomoć veštačke inteligencije (AI), Google Photos će kreirati uspomene u stilu spomenara od različitih fotografija i video zapisa koji pripadaju određenoj prilici, kao što je rođendan ili venčanje.

„Predstavljamo novi prikaz Memories, dom za vaše uspomene koji se automatski bira i organizuje uz pomoć veštačke inteligencije“, rekao je tehnološki gigant u postu na blogu 15. avgusta. Kompanija opisuje novi pogled kao „vremensku liniju nalik na beležnicu“ koja omogućava korisnicima da lako prožive, prilagode i podele svoja najupečatljivija putovanja, proslave i dnevne trenutke sa svojim najmilijima.

„Možete preimenovati svoje uspomene da biste ih učinili prepoznatljivim i odražavali značenje i osećaj trenutka“, dodao je tehnološki gigant.

Korisnici takođe mogu dozvoliti da Photos pružaju skup prilagođenih predloga naslova kreiranih pomoću generativne veštačke inteligencije pomoću dugmeta „Help me title“. Ako se korisnicima ne sviđa ono što vide, mogu da izmene predložene naslove ili da traže više opcija. Korisnici čak mogu da usmere predloge ka važnim detaljima koje treba uključiti tako što će izabrati dugme „Add hint“.

„Ovo je eksperimentalna funkcija Google Labs-a i u početku će biti dostupna za odabrane naloge u SAD“, saopštila je kompanija. Tehnološki gigant je dalje pomenuo da će korisnici sada moći koautori svojih uspomena sa drugima. Kompanija će uskoro dodati mogućnost deljenja uspomena kao video zapisa. U junu je objavljeno da je Google počeo da testira funkciju kinematografskih efekata na zahtev u svojoj usluzi za deljenje i skladištenje fotografija. Pomoću ove funkcije, korisnici mogu da izaberu fotografiju i odrede trajanje rezultujućeg videa, a aplikacija će kreirati usporenu animaciju zumiranja te izabrane slike.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB