ERP 2024

Vreme je za lepe štampače

Kada je reč o štampačima, njihov dizajn se tokom vremena nije puno promenio. Nije da smo od industrijskih i glomaznih aparata došli do sofisticiranih i moderno dizajniranih štampača, kao što je slučaj sa računarima na primer. Oni su manje-više uvek isto izgledali.

Paper-2000px-2_500288

Ludwig Rensch, 27-godišnji dizajner iz Štutgarta, predviđa novu vrstu štampača koja preti da ugrozi prethodno postavljene standarde dizajna štampača. On je dizajnirao eksperimentalni štampač pod nazivom Papir, koji kopira, skenira, štampa i povrh toga izgleda lepo. I izgleda kao nešto što bismo poželeli da imamo u svojim domovima.

Ovo nije prvi put da je neko pokušao da napravi lep štampač. Postojalo je nekoliko ideja od kojih nijedna nije doživela značajniji uspeh. Pre otprilike tri godine, dizajniran je Mali štampač koje je po izgledu odskakao od standardnih štampača na koje smo navikli. Međutim, nije dugo zaživeo i više se ne može naći u prodaji. Samsung je takođe imao svoj pokušaj. Samsung-ovi dizajneri kreirali su Idealni štampač koji nikad nije ni stigao na tržište i do krajnih korisnika. Papir je za sada postoji samo kao koncept, dok ćemo za realizaciju ove ideje morati još da pričekamo!

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja