BIZIT plus

Waggit je Fitbit za pse

Waggit ogrlica i aplikacija, za čiji se razvoj još uvek prikupljaju sredstva u okviru Kickstarter projekta, je nosivi uređaj namenjen za praćenje fizičkih aktivnosti psa, te je tako nešto poput Fitbit-a za najboljeg čovekovog prijatelja. Ideja koja stoji iza ovog projekta zasniva se na činjenici da pas nije u mogućnosti da svom vlasniku saopšti kada se ne oseća dobro, te na tehnologiji koja će poslužiti za registrovanje simptoma bolesti ili povreda. Tako Waggit koristi podatke o lokaciji, aktivnostima, te zdravlju ljubimca, kako bi vlasniku pružio holistički izveštaj o stanju.

PCPress.rs Image

Ovaj uređaj na osnovu temperature, otkucaja srca, te disanja prati stanje psa, pa što duže pas bude nosio ogrlicu, to će procene biti bolje. Tako će vlasnik moći da dobija notifikacije o promenama u zdravstvenom stanju životinje, te da veterinaru ponudi detaljne podatke prilikom pregleda.

Waggit prati i proces spavanja kod psa, pa tako može da, ako se dogodi da pas više spava na jednoj strani nego na drugoj, upozori vlasnika da ljubimac možda trpi bol, te na osnovu dužine sna upozori vlasnika o potencijalnim problemima.

Pročitajte i:  Kickstarter dodaje još jednu mogućnost  

PCPress.rs Image

Vlasnik u uređaj može da unese i tip hrane koju daje psu, te Waggit na osnovu aktivnosti psa nudi informacije o tome da li bi količinu hrane trebalo smanjiti ili povećati, te koliko je adekvatna u odnosu na starosnu dob i fizičko stanje ljubimca.

Budući da pas neretko može da odluta, ovaj uređaj može da tačno odredi položaj ogrlice na mapi, te pomogne vlasniku da vrati izgubljenu ili ukradenu životinju, a postoji i mogućnost unošenja virtuelne ograde u mapu, na osnovu kojeg bi vlasnik bio obavešten svaki put kada pas napusti obeleženi prostor.

PCPress.rs Image

Jedan od najzanimljivijih dodataka je onaj za treniranje u okviru aplikacije, koji će preko zvučnika u ogrlici da emituje komande, te tako pomogne vlasniku pomogne u obuci mladog psa.

Projekat je do sada prikupio 91.343 dolara, od ciljanih 100 hiljada, a cene uređaja, kada se budu našli u prodaji, će se kretati od 169 dolara do 259 dolara, u zavisnosti od veličine i opcija koje su u proizvod uključene.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: