Wallmart razmišlja o pokretanju sopstvenog gejming cloud servisa

Nakon Google-ovog gejming streaming servisa – Stadia, izgleda da će i Walmart da krene istim putem. Iz nekoliko različitih izvora, stižu informacije da ova kompanija razmišlja od mogućnostima lansiranja sopstvenog cloud gejming servisa koji bi trebao da bude konkurencija Google-u.

PCPress.rs Image

Iako na prvi pogled ovo izgleda kao veliko iznenađenje, ako se malo dublje zagrebe, ovo može da bude sasvim logična poslovna odluka. Walmart je jedna od najvećih retail kompanija na svetu i sigurno ima dovoljno novca da finansira jedan ovakav projekat. Šta više, ona već poseduje sasvim solidnu infrastrukturu koja bi bila upotrebljena za tu namenu, jer se u njenom vlasništvu nalazi šest ogromnih serverskih farmi.

Kao otežavajuća okolnost, može se uzeti Walmart ne koristi sopstveni cloud. Ova kompanija je nedavno potpisala petogodišnje partnerstvo sa Microsoft-om, za upotrebu Azure i Microsoft 365 proizvoda. Pored toga, kompaniju je nedavno napustio CTO, Džeremi King, koji je skoro osam godina bio na čelu Walmart Labs-a. U tom svetlu, informacija da kompanija razmišlja o sopstvenom cloud servisu za streaming igara i ne izgleda toliko verovatna u ovom trenutku. Tu je i činjenica da Walmart nema baš neku reputaciju u gejming zajednici. Kada je prvi put pokušao da plasira i izda vlastite igre pod brendom Overpowered (u partnerstvu sa Esports Arenom), pojavili su se problemi lošeg kvaliteta.

Pročitajte i:  Google je počeo da blokira veb sajtove sa vestima

Čak iako zaista razmišlja o tome, svedoci smo da Walmart vrlo lako može da promeni neke strateške poslovne odluke. Tako je u januaru odložio planove za pokretanje video-streaming servisa koji je trebao da bude konkurencija Netflix-u.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,