BIZIT plus

Google predstavio gaming streaming servis Stadia

Da li je odzvonilo kupovini zahtevnog hardvera radi igranja igara? Nakon što je Google predstavio gaming streaming servis Stadia, online igranje je dobilo novo značenje.

PCPress.rs Image

Video-igre će ubuduće biti svima dostupne zahvaljujući gaming streaming servisu Stadia. Ideja je da se omogući igračima da na bilo kom uređaju igraju igre – bez obzira kakav hardver poseduju! Već ranije smo pominjali slične servise upoređujući ih sa Netflixom, ali ih je sve pretekao Google.

Stadia streaming servis je predstavljen na Game Developers Conference (GDC) u San Francisku. Reč je o servisu iza kog stoji Google u saradnji sa AMD-om, a možda ga znate pod starim imenom Project Stream.

Stadia – mesto za igrače iz celog sveta

Iako i dalje zvuči neverovatno, uskoro ćemo biti u mogućnosti da igramo najnovije igre jednostavnim klikom. Kako tvrde u Googleu igre ćete moći da startujete u roku od 5 sekundi!

Google je objasnio da želi na ovaj način da spoji gejmere iz svih delova sveta, bez obzira kakav kompjuter imaju i koju platformu koriste (pod uslovom da imaju jak internet).

Pročitajte i:  Google Podcasts uskoro prestaje sa radom, korisnici pozvani da pređu na YouTube Music

 

 

Facebook komentari: