Top50 2023

WD: Predstavljen TV Live HD medija plejer

wdfWDTV_LiveKompanija WD je predstavila TV Live HD medija plejer koji se može povezati u lokalnu mrežu, a omogućava puštanje Full HD videa. Ovaj novi WD-ov uređaj olakšava puštanje HD sadržaja sa USB memorija i mrežnih diskova, kao i reprodukciju Internet sadržaja sa popularnih sajtova. Mrežne mogućnosti WD TV Live medija plejera omogućavaju i strimovanje ili prenos filmova sa računara na NAS uređaje, kao i strimovanje sa YouTube, Flickr i Pandora sajtova na povezane uređaje. Upravljanje svim sadržajima je lako kroz dobro osmišljen ekranski meni.

Prema istraživanju Digital Lifestyles: 2009 Outlook kompanije Parks Associates, prosečan korisnik računara ima uskladišteno 123 GB video, fotografskih i muzičkih fajlova, što će porasti na 1,3 TB do 2013. godine. Pored toga, sve veći broj korisnika želi da na isti način pristupa ličnim i Internet sadržajima. Prema istraživanju te kompanije, prodaja potrošačke elektronike koja se može povezati u lokalnu mrežu i na internet porašće sa 57 miliona u 2009. godini na 115 miliona 2013. Milioni dolara se ulažu u HD televizore, a istovremeno su sadržaji koje korisnici poseduju ograničeni na male kompjuterske ekrane. WD-ov TV Live HD medija plejer bi trebalo da to promeni tako što omogućava prikazivanje sadržaja koji se nalazi na računaru (i drugim uređajima u mreži) ili Internetu na HD televizorima.

Pročitajte i:  Kako je AI tokom 2023. godine promenio internet

Osim Full HD video reprodukcije, ovaj uređaj podržava veliki broj formata i Internet sajtova, može se povezati Ethernetom ili WiFijem, a podržava direktnu reprodukciju sa USB uređaja. WD TV Live medija plejer se može naručiti online po maloprodajnoj ceni od oko 150 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,