Računari i Galaksija

Canon otvorio kancelariju u Srbiji

canon_15.10.2009_83

Kompanija Canon CEE je danas zvanično otvorila predstavništvo u Beogradu sa primarnim ciljem da pospeši razvoj lokalnog IT tržišta pružanjem intenzivnije podrške korisnicima svih profila i partnerskoj mreži u Srbiji.

„Ključ naše strategije je da se usredsređujemo na pozitivne i sigurne poslove, i umesto da čekamo na oporavak, prihvatili smo ovaj trenutak kao priliku. Slušamo pažljivo i odgovaramo na potrebe korisnika, čak i ako to donosi drugačiji pristup poslu – dakle, ne uzimamo u obzir samo tehnologiju već i nove načine za obavljanje poslova”, naglasio je Pšemislav Pšibiš, direktor sektora za potrošačke uređaje (CCI) kompanije Canon Centralna i istočna Evropa.

Dominantni kriterijumi za približavanje Canon-a korisnicima u Srbiji na ovaj način su veličina tržišta koje nije prezasićeno u segmentu IT infrastrukture i kvalifikovano je sa aspekta dobre geostrateške pozicije i obrazovanja stručnjaka za informacione tehnologije. Pored toga, aktuelno ekonomsko okruženje je u prvi plan istaklo realne potrebe poslovnih korisnika i organizacija u Srbiji za rešenjima za povećanje poslovne efikasnosti i produktivnosti, što je ujedno i vitalan domen ekspertize segmenta za poslovna rešenja kompanije Canon.

Pročitajte i:  Canon pokušava da sruši tržište čipova jeftinim mašinama

„Canon u Srbiji takođe u duhu svoje korporativne filozofije želi i da doprinese zaštiti životne sredine kroz kompletan životni ciklus svojih proizvoda – od proizvodnje i upotrebe do recikliranja”, dodao je Jure Culiberg, marketing direktor Canon CEE i direktor Canon Adria.

Poslovna pažnja kompanije skoncentrisana je uglavnom na dva jasno definisana tržišta: poslovna rešenja (razvoj IT proizvoda, rešenja i usluga za kancelarijsko i profesionalno štamparsko okruženje) i oprema za vizuelno prikazivanje za široku potrošnju (fotoaparati, video kamere, štampači, skeneri, faks mašine i multifunkcijski uređaji). O razvojnim potencijalima kompanije govori podatak da je uprkos turbulentnoj poslovnoj klimi, Canon u prvoj polovini godine u Evropi uspeo da ostvari postavljene poslovne ciljeve i trasira optimizam za period do kraja kalendarske godine.

„Ciljevi u domenu poslovnih rešenja za naredni period su da zadržimo poziciju broj 1 na tržištu multifunkcijskih uređaja i pozicioniramo se kao referentni dobavljač rešenja u Srbiji“, kvantifikovao je Goran Sretenoski, menadžer partnerskog kanala kompanije Canon Adria. „Pored toga, ciljamo na jaku drugu poziciju u domenu štampača velikih formata i prepoznavanje kao pouzdanog dobavljača rešenja za profesionalnu štampu“, rekao je Sretenoski.

Pročitajte i:  Profesionalni fotoaparati će uskoro stavljati digitalni potpis na fotografije

Predstavništvo Canon CEE u Beogradu trenutno zapošljava dve osobe, i locirano je na adresi Jurija Gagarina 32a, na Novom Beogradu.

Izvor: www.canon.si

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: