Web baneri dobijaju video dimenziju

PCPress.rs ImageAgencija Httpool, specijalizovana za oglašavanje na Internetu, uvela je u svoju ponudu za tržište Srbije i video banere. Novi vid oglašavanja kombinuje televiziju i Internet, te omogućava optimizaciju marketinških kampanja. Za probni rad nove usluge Httpool je odabrao popularan domaći ekonomski portal Economy.rs, a za prvi video-baner odabrana je reklama iz kampanje DonCafe Moment u trajanju od 20 sekundi.

Posetiocima će se, umesto automatskog prikazivanja određenog banera, pojaviti play taster kojim se pokreće prikazivanje video-banera, a njegovu reprodukciju mogu zaustaviti u bilo kom trenutku. Postoji i mogućnost automatskog pokretanja video-banera, kada se najpre detektuje brzina protoka kod korisnika kako emitovanje banera ne bi uticalo na upotrebu Interneta. Ako se detektuje da brzina nije dovoljna, pojavljuje se uobičajeni flash baner.

Prema podacima konsalting agencije eMarketer, video oglašavanje na Internetu će generisati 1,6 milijardi dolara prihoda ove godine, što je 100% rasta u odnosu na 800 miliona prošle godine. Do 2011. godine taj iznos bi trebalo da naraste na 4,3 milijarde dolara.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove
SBB

Tagovi: