PC Press Studio

WhatsApp bi uskoro mogao da dozvoli korisnicima da šalju fajlove veličine do 2 GB

Trenutno, za razliku od nekih drugih aplikacija za slanje poruka, WhatsApp postavlja ograničenje na veličinu fajlova koje se šalju preko svoje platforme.

PCPress.rs Image

Ograničenje za dokumente sada je postavljeno na 100MB

Uglavnom, fotografije nisu toliko pogođene, ali ako pokušate da pošaljete video ili dokument veće veličine, biće odbijeni, što bi se moglo promeniti u budućnosti. Prema izveštaju WABetaInfo, čini se da WhatsApp testira mogućnost za korisnike da šalju datoteke veličine do 2 GB. Ovo potvrđuju neki srećni korisnici u Argentini gde se ova funkcija testira, koji su dobili poruku koja ih obaveštava da veličine fajlova sada mogu da budu do 2 GB.

Pre promene, ograničenje za dokumente je postavljeno na 100MB. Kompanija je u prošlosti bila kritikovana zbog toga koliko kompresuje fotografije, tako da bi omogućavanje veće veličine fajlova potencijalno moglo da omogući korisnicima da šalju fotografije koje su manje komprimovane i boljeg kvaliteta, kao i da omogući slanje većih video snimaka umesto da korisnici imaju da traže alternativne aplikacije ili metode.

Pročitajte i:  Nove poruke WhatsApp-a olakšavaju održavanje grupnih razgovora  

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: