WhatsApp će uskoro imati novu uslugu

WhatsApp se sprema da uvede opciju transfera novca sa bankovnog računa jednog korisnika na bankovni račun drugog korisnika putem poruke i time će postati još jedna u nizu od aplikacija koja ima tu uslugu. WABetaInfo blog je otkrio slike o novoj WhatsApp usluzi pod imenom „Welcome to WhatsApp Payments.“

PCPress.rs Image

WhatsApp, koji ima preko milijardu korisnika, isprobava „transfer novca sjednog bankovnog računa na drugi uz UPI“ (Unified Payments Interface ili Ujedinjeni interfejs isplate) koji vodi Banka Rezervi Indije. Po prvom izveštaju iz Indije, gde je WhatsApp regrutovao lokalne eksperte za transfer novca putem aplikacije, preko 200 miliona korisnika imaće mogućnost da prebacuje novac putem aplikacije.

Facebook, koji poseduje WhatsApp, je ponudio mogućnost transfera novca preko messengera još 2015. godine. Apple takođe radi na toj opciji koju bi dodao novoj verziji iMessage aplikacije, za koju se očekuje da bude lansirana zajedno sa iOS 11.

Jedna od novih opcija koja će se takođe pojaviti na WhatsApp-u je mogućnost da se opozove poruka koju smo poslali. Što se tiče drugih opcija, uključivaće promenu tipa font-a, opcije kao što su bold, italic, precrtavanje reči i deljenje fajlove automatski sa iCloud-a i Google Drive-a.

Pročitajte i:  Apple servisi su obnovljeni nakon kratkog prekida rada

Izvor: TheTelegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,